Email hidden; Javascript is required. | |
Phone | 0109619160 |
NAMA GURU |
|
MINGGU PEMBELAJARAN | 15 |
HARI | ISNIN |
MASA | 11:40 |
TARIKH | 05/26/2025 |
SENARAI KELAS ( FASA) |
|
SENARAI MATA PELAJARAN |
|
KEHADIRAN PELAJAR | 14 |
PELAJAR YANG TIDAK HADIR | 0 |
TAJUK / TOPIK | Unit 7: My Favourite Food |
STANDARD PEMBELAJARAN | 1.3.1 Able to listen to and demonstrate understanding of oral texts by answering simple Wh- questions. |
STANDARD KANDUNGAN | 1.3 Understand and respond to oral texts |
OBJEKTIF PEMBELAJARAN. ( selepas proses pengajaran dan pembelajaran, pelajar dapat) : | Selepas proses pengajaran dan pembelajaran, murid dapat: Mendengar dan memahami maklumat daripada audio ringkas berkaitan makanan. Menjawab sekurang-kurangnya 3 soalan mudah Wh- dengan betul berdasarkan maklumat yang didengar. Menyebut nama makanan dengan sebutan yang betul. |
AKTIVITI PEMBELAJARAN & PEMUDAHCARAAN ( PdPc) | Guru memulakan sesi dengan lagu pendek bertema makanan. Murid menonton/mendengar rakaman pendek berkaitan makanan kegemaran. Aktiviti soal jawab secara lisan menggunakan kad bergambar. Murid melengkapkan lembaran kerja berdasarkan audio yang didengar. Aktiviti nyanyian dan pengukuhan kosa kata makanan (apple, rice, noodles, etc). |
ALAT BANTU MENGAJAR ( ABM ) |
|
NILAI MURNI |
|
ELEMEN MERENTAS KURIKULUM ( E.M.K ) |
|
PENTAKSIRAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN |
|
TAHAP PEMIKIRAN / ABAD KE 21 |
|
REFLEKSI |
|
18/06/2025
0 Comments
Explore More
Hello world!
04/03/2024
0 Comments
Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! Author: admin